Connect with us

sport

Hokejové klání mezi LHK Jestřábi Prostějov a VHK ROBE Vsetín skončilo vítězstvím Jestřábů

Publikováno

V závěrečném střetnutí základní části Chance ligy se LHK Jestřábi Prostějov postavili VHK ROBE Vsetín. Očekávání byla vysoká, a utkání rozhodně nezklamalo.

Hned v úvodních minutách měl Vsetín šanci ujít do vedení, ale Holec trefil jen horní tyč prostějovské brány. V sedmé minutě však přišla první branka a šla na konto Jestřábů. Pohl na modré čáře našel přesnou přihrávku a Venkrbec ji usměrnil za záda brankáře Romančíka. Odpověď Vsetína nepřišla dlouho na sebe čekat. Počátkem desáté minuty využil Jonák přesilovku a srovnal na 1:1.

Prostějov však znovu převzal vedení v 16. minutě díky druhé brance Venkrbce. Valaši se snažili vyrovnat, ale do konce první třetiny se jim to nepodařilo, a tak odcházeli do šaten za stavu 2:1.

Ve druhé třetině měl Prostějov několik příležitostí k navýšení náskoku, ale Romančík byl na místě. Vsetín se snažil o vyrovnání v přesilovkách, ale gólman Štipčák byl vynikající. Jestřábi využili další šance a po trefě Hanouska vedli 3:1.

V závěrečné třetině měli oba týmy šance, ale brankáři excelovali. V 46. minutě přidal Doležal čtvrtý gól pro Prostějov, čímž definitivně rozhodl o výsledku. Vsetín se snažil, ale Štipčák byl neprůstřelný.

Po závěrečném hvizdu tak Jestřábi slavili výhru 4:1. Oba týmy nyní zamíří do play-off, kde se Jestřábi utkají se Zlínem, zatímco Vsetín čeká na svého soupeře z předkola.

Ohlasy k utkání: Lukáš Majer (LHK Jestřábi Prostějov): „Bylo to vyrovnané utkání s puncem vzájemného zápasu a rivality se Vsetínem. Myslím si, že ten produkt byl velmi zajímavý – výborné výkony obou týmů a dobře prezentovaní fanouškové. Pro nás bylo důležité, že jsme od začátku byli gól napřed.“

Luboš Rob starší (VHK ROBE Vsetín): „Bylo to vyrovnané utkání, Prostějov byl šťastnější v zakončení. Jsme rádi, že se nikdo nezranil a můžeme se začít zodpovědně připravovat na play-off.

zdroj: HC Vsetín

Přidat komentář
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další sport

NEJČSTENĚJŠÍ

0
Would love your thoughts, please comment.x