Connect with us

sport

Fotbalisty Vsetína bude čekat stěhování. Město chce opravit stadion na Ohradě

Publikováno

 

Rekonstrukce stadionu v místní části Ohrada by měla začít v roce 2021. Město do budoucna připravuje velké změny v oblasti sportovišť, tohle by měla být první z nich.

Radnice plánuje, že v roce 2021 a 2022 vznikne na místě dnešního stadionu, který je v katastrofálním stavu, stadion zbrusu nový. Má obsahovat fotbalové hřiště, atletický ovál, cvičnou věž a dokonce zázemí pro hasičský sport. Chybět nebude ani zázemí pro sportovce a tribuna pro 300 diváků.

Město se bude snažit využít dotačních možností, ale i přes to se bude cena za revitalizaci areálu pohybovat v řádu desetimilionů. Letos už radnice vyčlenila na projektovou dokumentaci 2 a půl milionu korun.

„Máme už vybraného zpracovatele projektové dokumentace, letos chceme mít také stavební povolení,“ uvedl starosta města Jiří Růžička.

Fotbalový klub, který dnes sídlí v areálu na Tyršovce, se po letech vrátí zpět na Ohradu.

Starším fanouškům se ale stěhování nelíbí. Apelují na to, že se zde hrála druhá liga a nesmí se Tyršovky vzdát. ,,Ale ta doba je nenávratně pryč. Hlavně v oblasti mládeže jsme se posunuli a potřebujeme více tréninkových ploch,“ řekl předseda výkonného výboru FC Vsetín Petr Říha.

Zatím to vypadá, že tréninkové centrum z části zůstane i na Tyršovce, akorát tam už nepůjde o standardně velké hřiště. Hlavní zázemí se přesídlí na Ohradu.

Fotbalový klub je největším oddílem ve městě. V současnosti má 338 sportovců a dvanáct týmů mladistvých.

Co další změny? Sportoviště u gymnázia a tenisová hala

Nová tenisová hala by měla být v dosavadním fotbalovém areálu na Tyršovce, která sousedí s antukovými kurty. Angažovat v tom se chystá TJ Zbrojovka Vsetín. Zároveň díky otevření směrem do Panské zahrady tyto obě lokality propojili.

„Letos bychom chtěli požádat ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy o dotaci na stavbu, pokud bude vyhlášen vhodný dotační program,“ vysvětlil předseda TJ Zbrojovka Bohdan Kašpar.

Zájemci o tenis tak pocítí značnou úlevu – nebudou muset jezdit hrát tenis do okolí. V okolí je pouze Sportcentrum na Bobrkách a novou tenisovou halu bude mít také Valašské Meziříčí.

Další změnou má být stavba víceúčelové haly s podzemním parkovištěm na nádvoří Masarykova gymnázia. Projektová dokumentace by měla být letos a stavět by se mohlo od roku 2022. Financovat by ji mělo město Vsetín společně se Zlínským krajem, jelikož je zřizovatelem školy.

„Cílem je, aby halu kromě studentů gymnázia a sportovních klubů mohla využívat i širší veřejnost,“ dodal místostarosta města Tomáš Pifka.

Také bude nové místo pro hokej a jeho fanoušky

Rekonstrukce zimního stadionu Na Lapači probíhá už v posledních letech, město má plány i pro jeho okolí. Má tam stát sportovní zóna s areály povětšinou krytými.

V místech, kde je teď bývalá herna stolního tenisu, má ve výhledu pěti let vzniknout také  sportoviště pro gymnastický oddíl.

 

 

 

 

 

 

Další sport

NEJČSTENĚJŠÍ