Connect with us

aktuality

Gulášový ráj v Meziříčí: desítky druhů, favorit byl jasný

Publikováno

Foto: Valašské Meziříčí (na Facebooku)

Zvěřinový, hovězí, bezlepkový i vegetariánský. Během tří dnů ochutnali návštěvníci meziříčského Gulášfestu 34 druhů guláše, který byl nejlepší? Favoritem celého gulášfestu zůstal tradiční recept ze zvěřiny.

Tři dny gulášového ráje. Valašské Meziříčí hostilo další ročník oblíbeného Gulášfestu a nabídlo návštěvníkům celkem 34 druhů gulášů. Mezi nimi nechyběla klasika z hovězího a zvěřiny, ale i méně tradiční verze – kuřecí, vegetariánské nebo bezlepkové.

O přípravu se postaral tým patnácti zkušených kuchařů, kteří vařili na dvě směny, aby pokryli poptávku po celou dobu konání festivalu. Na stáncích se neustále tvořily fronty, ale hosté odcházeli spokojení.

„Mají to opravdu výborné, doma vařím guláš vždycky já, tak jsem přišel ochutnat konkurenci,“ smál se Michal, který si přišel dát porci od profíků.

Jeho kamarád Josef přikyvoval: „To doma nikdy neuděláš, jako když se to vaří ve velkém množství.“ Nakonec se oba shodli, že zvěřinový guláš byl excelentní a hned za ním se umístil telecí.

Na své si přišla i Gabriela, Michalova manželka. „A já jsem ráda, že jsem dva dny nemusela vařit,“ usmívala se spokojeně.

Festival měl kromě pestré nabídky i přívětivou atmosféru. Organizátoři připravili místa k sezení, živou hudbu a přizpůsobili nabídku i těm, kdo mají dietní omezení. Akce tak zaujala nejen milovníky masa, ale i rodiny s dětmi.

Zdroj obsahu: Valašské Meziříčí, valassky.denik.cz

SOUVISEJÍCÍ

Stipendia až 20 tisíc měsíčně nabízí Vsetínská nemocnice

Gulášfest ve Valmezu nabídne 30 druhů guláše a koncerty

NEJČSTENĚJŠÍ